2022-2023 projekt – 10 naisele areoola 3D mikropigmentatsiooni protseduur.

Eesti Haigekassa kaasajastas rinna taastamise operatsioonide loetelu ning 2017. aasta 1. jaanuarist tasub haigekassa nii operatsiooni kui ka rinnaimplantaadi maksumuse. Oluline on teada, et see on siiski mastektoomia järgselt ehk vähi eemaldamise järgselt.

Rinda taastavaid operatsioone saab teostada kas ühes etapis mastektoomiaga, mille puhul samaaegselt rinna eemaldamisega rekonstrueeritakse uus rind või kahes etapis, kus rinna taastamine tehakse hiljem, tavaliselt mitte varem kui üks aasta peale rinna eemaldamist. Rinda taastavad operatsioonid teostatakse rinna asendamisega silikoonimplantaadiga (rinnaproteesiga) või taastatakse rind oma kudedega. Selleks on rinna taastamine seljalailihasega, rinna asendamine kõhusirglihasest ja kõhurasvast moodustatud naha-lihaskoelapiga, kõhu piirkonna naha ja rasvkoe siirikuga (DIEP) või rasvkoe siirdamisega armi piirkonda.

Peale rinna taastamist kulub vähemalt pool aastat rinna lõpliku kujunemiseni. Seejärel hinnatakse, kas sümmeetria saavutamiseks on vajalik teise rinna korrektsioon – suurema rinna vähendamine või allavajunud rinna tõstmine. Tavaliselt tehakse siis ka puuduv nibu. Pigmentatsiooni saab taastada tätoveerimisega.

2022. aasta Roosa Lindi Jooksu üks eesmärk on tutvustada laiemalt võimalust taastada rindade esteetiline välimus areooli mikropigmentatsiooniga ning läbi kehataju paranemise ka oma elukvaliteet. MTÜ Elu Nimel toetab 2022. aasta Roosa Lindi Jooksu piletimüügist 10 rinnavähi patsiendi 3D areooli mikropigmentatsiooni protseduuri teostamist.

Mis protseduur see on?

3D areooli mikropigmentatsioon ehk kosmeetiline tätoveering on mittekirurgiline protseduur. Spetsiaalne tehnika loob illusiooni loomulikust areoolast ja nibust. Peale rinnaoperatsiooni, keemia- ja kiiritusravi on areooli protseduur viimane etapp ravis.

PILT 1. 3D areooli mikropigmentatsiooni tulemus

See meetod on mõeldud kõigile, kellel võib pärast rindade rekonstruktiivset operatsiooni esineda ebakorrapärasus või ebaühtlus areooli ja nibu piirkonnas.

 

Miks areoola tätoveering?

Areola tätoveeringud on kaunis lahendus loomuliku välimusega nibude illusiooni loomiseks. See on lihtne protseduur, sest ei vaja täiendavat operatsiooni ja kirurgilist sekkumist, taastab terviklikkuse tunde ning tätoveerimine võib peita ka armid rindadel ja sellega saab korrigeerida pleekinud või ebaregulaarset areola pigmentatsiooni.

PILT 2: “Enne” ja “Pärast” pildid protseduuri tulemusest

 

Keda ja kuidas toetame?

Toetame Kati Kolki, kes töötab rinnavähi ravi läbinud naistega ja on võimeline aitama areooli meistrina neil parandada enesehinnang ning elukvaliteet.

Kati on lõpetanud Tartu Tervishoiu Kõrgkooli radioloogiatehniku erialal ja töötanud meditsiinis juba 15 aastat. Lisaks on ta läbinud ühe maailma suurima püsimeigiakadeemia “Sviato Academy” püsimeigi- ning areooli mikropigmentatsiooni baaskursused parimate meistrite käe all.

Toetame Kati edasist arengut areooli meistrina. Kati on Roosa Lindi Jooksul kohapeal, annab selgitusi ja nõustab kõiki huvilisi.

PILT 3: Kati Kolk

 

Huvitatutel tulla Roosa Lindi Jooksule 08. oktoobril kohapeale või kirjutada info@elunimel.ee